Δοκιμαστική πρόσβαση στη βάση Statista - Στατιστικά στοιχεία και δεδομένα αγοράς | Έως τις 13 Δεκεμβρίου 2023

Εκ μέρους του ΣΕΑΒ (Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών), σας ενημερώνουμε για την έναρξη της δοκιμαστικής πρόσβασης στη βάση Statista. Η πρόσβαση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι 13-12-2023. Ακολουθεί μία περιγραφή της βάσης καθώς και οι τρόποι πρόσβασης.

Statista Campus License
Η Statista είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες στατιστικών και δεδομένων αγοράς στον κόσμο, δημοφιλής επειδή ταιριάζει τόσο καλά στον σημερινό τρόπο εργασίας. Μπορείτε να φανταστείτε μια μηχανή αναζήτησης που φτάνει μόνο σε έγκυρες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, της οποίας την κλίμακα και την εμφάνιση μπορείτε να προσαρμόσετε σε πολλές περιπτώσεις και να εφαρμόσετε στη ροή εργασίας σας με μερικά κλικ. Όλο το περιεχόμενο εμφανίζεται με περιεκτικό τρόπο και η πλατφόρμα επιτρέπει μια διαισθητική πλοήγηση για να επικεντρωθείτε στην έρευνά σας. Η Statista επιτρέπει την πρόσβαση σε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια στατιστικά στοιχεία, reports, forecasts & surveys, topic pages και infographics και τη δική μας έρευνα για 80.000 θέματα από περισσότερες από 22.500 πηγές
Κατά την διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου όλα τα μέλη έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε :

  • Statistics
  • Reports
  • Forecasts & Surveys
  • Topic Pages
  • Market Insights
  • Company Insights
  • Consumer insights
  • Company Insights & Consumer insights είναι add-on modules τα οποία μπορούν να συμπεριληφθούν στο Campus License.

Παρακάτω θα βρείτε δύο tutorials σχετικά με την Statista (Statista’s YouTube channel) :
Data Sources and citation for Academia
Get started with Statista

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Access on Campus (IP based)
Tα μέλη των ιδρυμάτων-μελών του ΣΕΑΒ (συνεπώς όλα τα μέλη του Πολυτεχνείου Κρήτης) μπαίνουν στο www.statista.com ενώ είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο του Πολυτεχνείου (χωρίς να δημιουργήσουν προσωπικό λογαριασμό (free basic account) ή να συνδεθούν σε αυτόν σε περίπτωση που έχουν δημιουργήσει στο παρελθόν).
Όταν εισέλθετε στην πλατφόρμα της Statista θα πρέπει να βλέπετε το ακόλουθο μήνυμα καλωσορίσματος δίπλα από το λογότυπο της Statista: Welcome to Statista , “University Name”! Free 60-day trial. Free access until 13.12.23, αυτό σηματοδοτεί πως έχετε συνδεθεί στο trial επιτυχώς.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο των Ηλεκτρονικών Πηγών του ΣΕΑΒ, 2310998210, support<στο>heal-link.gr.