HEAL-Link

O Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Hellenic Academic Libraries Link) αποτελεί συνεργατικό σχήμα 49 μελών (ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, Ακαδημία Αθηνών και Εθνική Βιθβλιοθήκη Ελλάδας) της χώρας, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων και την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών υποστήριξης του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου. Μέσω του Heal-Link επιτυγχάνεται πρόσβαση σε 24.784 ηλεκτρονικά περιοδικά, σε βάσεις δεδομένων (βιβλιογραφικές ή και πλήρους κειμένου) και σε συλλογές ηλεκτρονικών βιβλίων. 

Για πρόσβαση στις πηγές πληροφόρησης και τις υπηρεσίες του Heal-link καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τον Σύνδεσμο επιλέξτε : HEAL-Link 

Επίσης, μπορείτε να δείτε την αλφαβητική λίστα των περιοδικών που διατίθενται μέσω του HEAL-LINK (δίπλα στον τίτλο του περιοδικού αναγράφεται ο εκδότης του και η περίοδος πρόσβασης). Η πρόσβαση ελέγχεται μέσω ΙΡ διευθύνσεων.

Δείτε επίσης τη σχετική ιστοσελίδα του ΣΕΑΒ.

 

HEAL-Link archives και ενιαία αναζήτηση ηλεκτρονικών πηγών του HEAL-Link

Μέσα από τη σελίδα https://search.heal-link.gr/, είναι διαθέσιμα τα archives (αρχεία παλαιότερων ετών) των εκδοτών που έχει συνάψει συμφωνίες ο Σ.Ε.Α.Β. (Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών), στα πλαίσια των συμβατικών τους υποχρεώσεων. Η υπηρεσία επεκτάθηκε και πλέον λειτουργεί ως μηχανή ενιαίας αναζήτησης στις ηλεκτρονικές πηγές του HEAL-Link (ηλεκτρονικά περιοδικά και βιβλία). Τα archives μπορούν να είναι διαθέσιμα στους χρήστες των μελών του Σ.Ε.Α.Β. σε κάθε περίπτωση εκδότη/παρόχου όπου δεν υπάρχει ενεργή σύμβαση και παράλληλα δεν δίνει πρόσβαση μέσω των δικών του υποδομών στο πλήρες κείμενο, σε χρόνια που δικαιούνται να έχουν πρόσβαση τα μέλη του Σ.Ε.Α.Β.

Επίσης, έχει ενσωματωθεί το σύνολο των συνδρομών του HEAL-Link και πλέον φιλοξενεί τα MARC Records των ηλεκτρονικών βιβλίων καθώς και όλες τις τρέχουσες συνδρομές των ηλεκτρονικών περιοδικών. Η ενημέρωση του ενσωματωμένου περιεχομένου θα είναι συνεχής και συχνή, τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Η αναζήτηση στα ηλεκτρονικά περιοδικά φτάνει σε επίπεδο άρθρου ενώ στα ηλεκτρονικά βιβλία σε επίπεδο εγγραφής. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα περιορισμού των αποτελεσμάτων μέσω πολλαπλών φίλτρων μεταδεδομένων.

Επισημαίνεται ότι η πρόσβαση:
ελέγχεται μέσω των δηλωμένων διεθύνσεων IP του κάθε ιδρύματος, προσφέρεται για τους εκδότες που ο Σ.Ε.Α.Β. δεν έχει ενεργή σύμβαση και ισχύουν οι όροι των συμβολαίων για τη χρήση του περιεχομένου.

Ηλεκτρονικό Ευρετήριο Ελληνικών Επιστημονικών Περιοδικών Εκδόσεων

Το Η.Ε.Ε.Ε.Π.Ε. συγκεντρώνει και καταγράφει βιβλιογραφικές πληροφορίες για τα άρθρα που περιέχονται στις ελληνικές επιστημονικές περιοδικές εκδόσεις διευκολύνοντας την αναζήτηση της ελληνικής επιστημονικής βιβλιογραφίας και τον εντοπισμό του υλικού που περιλαμβάνεται στις ελληνικές επιστημονικές δημοσιεύσεις. Το Η.Ε.Ε.Ε.Π.Ε. είναι μια υπηρεσία του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β.). 

DART-Europe E-theses Portal

Το πρόγραμμα DART-Europe E-theses Portal αποτελεί μία συνεργασία ερευνητικών βιβλιοθηκών και κοινοπραξιών βιβλιοθηκών που εργάζονται από κοινού για να βελτιώσουν την παγκόσμια πρόσβαση σε ευρωπαϊκές ερευνητικές διατριβές.

Δείτε επίσης το Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

E-LIS

Το E-LIS είναι το θεματικό αποθετήριο για τη βιβλιοθηκονομία και επιστήμη της πληροφόρησης.

Europeana: ευρωπαϊκή ψηφιακή βιβλιοθήκη

Η Europeana μέσα από τις ψηφιακές, θεματικές συλλογές που διαθέτει, καθιστά, τον ευρωπαϊκό πολιτιστικό πλούτο, προσβάσιμο στο ευρύ κοινό. Μέχρι στιγμής, οι θεματικές ψηφιακές συλλογές αφορούν "europeana 1914-1918", "europeana art", "europeana fashion", "europeana music", "europeana photography".

IATE - Interactive Terminology for Europe

Η IATE είναι η βάση ορολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Χρησιμοποιείται από τις υπηρεσίες και ινστιτούτα της ΕΕ σπό το 2004 για τη συλλογή, διαχείριση και διάχυση της ευρωπαϊκής ορολογίας. Αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τους μεταφραστές της ΕΕ αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο.